Ramazan

Ramazan ayı nedir?

Ramazan ayı, ay takvimine (aya göre hesaplanan) göre, dokuzuncu ayın adıdır.

Ramazan ayının dinimizde büyük bir önemi ve diğer aylar arasında seçkin bir yeri vardır. Çünkü kutsal kitabımız Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmıştır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "kadir gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "on bir ayın sultanı" denilmiştir.

Ramazan ayının önemi nedir?

Ramazan ayını dinimizde önemli kılan bir çok sebep vardır.

Bu sebepler sırasıyla şunlardır.

a-) Kur'an-ı Kerim ramazan ayında indirilmeye başlamıştır.Bu yüzden

Ramazan ayını değerli yapan sebeplerin başında Kur'an-ı Kerim gelir.

b-) Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Mükellef olan Müslümanların Ramazan orucunu tutması farzdır.

c-) Aynı şekilde Terâvih namazı Ramazan ayını önemli kılan sebeplerdendir.

d-) Ramazan ayında Fitre verilmesi dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemini hatırlatır.

e-) Kadir Gecesi; Peygamberimiz “Kim inanarak ve sevabını Allah'tan umarak Kadir Gecesi'ni değerlendirirse geçmiş günahları bağışlanır” buyurarak, bu gecenin önemini belirtmiştir.

Ramazan Bayramı'nın önemi nedir?

Ramazan Bayramı, herşeyden önce 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı'nın ve Farz olan Oruç ibadeti'nin sona ermesi nedeniyle Müslüman ülkelerde çok büyük öneme sahiptir.

Keza Fitre Sadakası'nın verilmesi gereken Ramazan Bayramı Sabahı nedeniyle Müslüman İhtiyaç Sahipleri açısından bir başka sevinç taşımaktadır.