Bilinçlendirme

BİLİNÇLENDİRME

" İçinizden, insanları hayra çağıracak, iyiliği emredip kötülükten alıkoyacak bir topluluk bulunsun..." (Âl-i İmran, 3/104)

islam dininin olmazsa olmazlarından olan  emr-i bil-ma'ruf, nehy-i ani'l-münker (insanlara iyilikleri emr edip, insanları kötülüklerden alı koymak ) Farz-ı Kifaye olan bir ibadettir.

Farz-ı Kifaye :   Müslümanların bir kısmı tarafından yapılınca, diğerlerinin sorumluluktan kurtulduğu farzlardır.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisi şerifinde Sizden herhangi biriniz bir kötülük gördüğünde onu eliyle değiştirsin. Eğer buna güç yetiremezse diliyle değiştirsin. Buna da güç yetiremezse kalbiyle (buğz etsin). Bu ise imanın en zayıf mertebesidir,buyurarak emr-i bil-ma'ruf, nehy-i ani'l-münkerin önemine deyinmiştir.

İKRAM İnsani Yardım Derneği; uzman hoca kadrosuyla birlikte mevla tealanın emri üzerine gücünü yetire bildiği her bölgeye giderek insanlara İslam dinini daha ayrıntılı ve güzel bir şekilde anlatarak üzerindeki farziyeti yerine getirmektedir.

Her yaşa hitap eden sohbetler, gençlere özel konferanslar ve daha nice hizmetler ile insanlara hakkı anlatmaya ve insanları hakkın razı olmadığı işlerden uzak tutmaya çalışmaktadır.

Sizlerde üzerinize farz olan emr-i bil-ma'ruf, nehy-i ani'l-münker ibadetini İKRAM İnsani Yardım Derneğinin Aracılığı ile uzman hoca kadromuzla birlikte yerine getirebilir, veya bu ibadeti yerine getiren hocalarımıza destek olabilirsiniz.

Bu kategoride ürün bulunamadı.